Det har skjedd en arbeidsulykke hvor en betongmur har rast ned

- Det har skjedd en arbeidsulykke hvor en betongmur har rast ned. Det er uvisst hvor mange som var på stedet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Grøttum, Parajumpers Dame til VG.

Raste gjennom hele bygget

Ulykken skjedde ved Stranden på Aker Brygge, like ved bryggen hvor blant annet Nesodden-fergen går.

Innsatsleder Wictor Furøy i Oslo-politiet sier til VG at en av de skadde kunne gå ut på egenhånd, mens den andre måtte bli båret. De to personene lå i kjelleren med bruddskader.

- Det har trolig rast fra syvende eller åttende etasje – helt ned til kjelleren i bygget. Det har ikke rast ved fasaden, men inne i selve bygningen. Det er ingen personer som er savnet, men det undersøkes med hunder for å være på den sikre siden, sier Furøy til VG.

Innsatslederen sier at bygget er under rehabilitering, og i forbindelse med arbeid har det rast ut bygningsmasse fra syvende etasje.

- Vi vet foreløpig ikke noe om årsaken til at det har rast. – Det viktigste nå er å søke gjennom bygget, Parajumpers Adirondack Menn og å sikre det så ikke mer raser ut, sier Furøy.

AF Gruppen-arbeidere

Norwergian Property ASA er byggherre for Stranden 1. Det er arbeidere fra entreprenøren AF Gruppen som jobber i bygget, men entrprenøren kan ikke opplyse om det er deres arbeidere som er skadet.

- Det vi kan bekrefte er at betongelementer har rast ned i forbindelse med rivearbeider på Stranden 1 på Aker Brygge. To personer er sendt til sykehus for behandling. Området er sikret. Det er politiet som nå har ledelsen på skadestedet og som må uttale seg om hva som skjer der, sier Wibecke Brusdal, kommunikasjonsdirektør i AF Gruppen.

- Vårt fokus nå er å bistå de berørte og offentlige myndigheter så godt som mulig. Det er for tidlig å si noe om årsak til hendelsen, sier Brusdal.

Politietterforskere er på stedet og arbeidstilsynet er kontaktet. De fleste redningsmannskaper forlot stedet Parajumpers Dame ved 16-tiden.

Den britiske landskapsmalerens malerier er verdt en formue og er utstilt verden rundt. Bildene viser den britiske landsbygda og kjente katedraler på tidlig 1800-tall.

Robin Darwell uttaler til den britske avisen The Telegraph at faren oppdaget det postkort-store bildet i en pappboks under auksjonen.

- Ingen ville ha boksen og den gikk en billig penge mot slutten av auksjonen. Pappa kikket i boksen og så den svake signaturen før han kjøpte. Deretter beholdt han bildet i en skuff ved peisen hjemme. Han hengte det aldri på veggen og fortalte knapt nok noen om det, sier Darwell til Telegraph.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tags: ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes