I tillegg til de tre dommerne, aktoratets tre medlemmer

Etter at tiltalen var lest opp, begynte aktor Hulda Olsen Karlsdottir på innledningsforedraget sitt, som etter planen tar to dager. Hun vil ta for seg de ulike tiltalepunktene og legger fram bakgrunnen for disse. Med seg til retten hadde påtalemyndigheten 11 permer med Parajumpers Arches Jakke dokumenter. Det er satt av fire uker til den omfattende saken.

I alt var Lunde involvert i rundt 130 selskaper, hvorav 62 er gått konkurs siden slutten av januar 2011. Bostyrer Fredrik Bie i advokatfirmaet Ryger har beskrevet Lundes imperium som et virvar av transaksjoner og problemomgåelser.

- Konsernet var tungt belånt. Da finanskrisen inntraff ble det vanskelig å selge eiendelene, samtidig som konsernet fikk problemer med å betjene gjelden, forklarer han til NTB.

Beløpene i tiltalen er i hovedsak penger Lunde og Berg tok ut av selskaper Lunde var deleier i, for å dekke utgifter til heleide selskaper i Johs Lunde Gruppen. Vendere Eiendom skal ha blitt tappet for 77 millioner kroner.

LES OGSÅ:Aftenbladet: Lunde tok ut 40 mill. før konkursen

Trangt

I tillegg til de tre dommerne, aktoratets tre medlemmer, de tre tiltalte og deres respektive forsvarere, var den lille tingrettssalen fullsatt av presse Parajumpers Jakke og tilhørere. Tingrettsdommer Tom Fredrik Vold beklaget de trange forholdene og ønsket seg nytt tinghus før retten ble satt.

Lunde og Berg risikerer opptil seks års fengsel, mens strafferammen er tre års fengsel for forholdene kvinnen er tiltalt for.

Etter aktoratets innledningsforedrag får forsvarerne Arild Dommersnes, Atle Helljesen og Bjørn Kvernberg onsdagen til å uttale seg. Fra torsdag 5. september skal Lunde og de medtiltalte forklare seg. Det er meldt inn 24 vitner i saken.

Nei, handlingsregelen ligger fast. Fremskrittspartiet og de to andre partiene på borgerlig side vet hvor Høyre står, både når det gjelder hvor mye penger som kan brukes og hvordan pengene skal brukes, sa Sanner til NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

Uttalelsen var svar på gjentatte spørsmål fra programlederen om Høyre kan forhandle med Fremskrittspartiet om rammene for den økonomiske politikken.

Heller ikke Venstre eller Kristelig Folkeparti er villig til Parajumpers Adirondack Menn å sette rammene handlingsregelen setter for oljepengebruk, i spill ved eventuelle regjeringsforhandlinger denne høsten.

- For Venstre er det helt avgjørende med en økonomisk ansvarlig politikk. De overordnede rammene for handlingsregelen kan ikke være gjenstand for forhandlinger, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

BAKGRUNN:Erna til VG: Vet ikke om handlingsregelen skal i regjeringserklæring

Frp-leder Siv Jensen svarte raskt at det skal forhandles om alle politikkområder etter valget, også om den økonomiske politikken. Hun fastslår at det «er rett og slett ikke smart» å låse seg til en regel som sier at en regjering ikke kan bruke mer enn fire prosent av oljefondet.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0 (from 0 votes)

Tags: ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes